De Liefhebber

Van harte welkom op mijn website. Mijn naam is Jos Meerkerk en sinds 2000 ben ik actief in de duivensport. De eerste jaren vloog ik samen met mijn schoonvader, Bert Vlot, in de combinatie Vlot-Meerkerk bij verenging P.V. De Gevleugelde Vrienden in Boven-Hardinxveld. Dagelijks pendelde ik op de fiets op en neer tussen Hardinxveld en Giessenburg daar waar de hokken stonden. We vlogen in die tijd met duiven van Leo Gelens, zwager van Bert, en duiven van clubgenoten als Jan Breur, Gert de Jong en Els en Reinier Lock.
In 2003 trouwde ik met Debbie en kwam er bij ons huis in Boven-Hardinxveld een duivenhok te staan met daarin wat kweekkoppels.

In 2006 kwam er een einde aan de combinatie, Bert (mijn schoonvader) kon zich niet meer motiveren en besloot te stoppen. Bert wilde nog wel voor de kweekkoppels zorgen en dus werden de vliegers naar Boven-Hardinxveld gehaald en de kwekers ging de weg naar Giessenburg. Ik besloot op dat moment ook om van vereniging te veranderen en sloot mij aan bij P.V. Stormvogels in Hardinxveld-Giessendam.
Vanuit Boven-Hardinxveld is nooit gevlogen want in 2007 kochten Debbie een woning aan de Arent van Gentstraat in Giessenburg.

Aan de Arent van Gentstraat verscheen een ‘nieuw’ hok en zowel de kweekduiven als de vliegduiven kwamen naar het nieuwe adres. Met het ‘nieuwe’ hok werd ook een nieuw start gemaakt met de duiven zo kwam er jongen van P. Timmer & Zn. en van Piet Punt. Deze duiven, het soort, vormen tot op heden nog steeds de basis van het hok. De afgelopen jaren is er ook intensief contact met Nico van Noordenne en ook van hem kwamen de afgelopen jaren duiven op het hok. Het huidige kweekbestand bestaat voor 50% uit Van Noordenne duiven en hopelijk kan deze duiven de komende jaren hun stempel drukken.

In 2009 werd onze dochter Imke geboren. Deze kanjer heeft het duivenvirus over genomen en hopelijk blijft ze er mee ‘besmet’. Als ze maar even kan gaat Imke mee naar het duivenlokaal om de duiven met een kus een goede reis te wensen.

Tussen 2012 en 2017 is er wat geexpirimenteerd met fondduiven. Zo kwmanen er duiven van topmelker Kees Muilwijk (Hardinxveld) en vriend en duivenmaat Ed van Bruggen (Meerkerk). Maar op een spaarzame prestatie na is dat nooit een succes geworden.

Sinds 2016 zijn er wat duiven van Comb. Strijker op het hok gehaald. Zo zitten er o.a. 2 zoons van de ‘Blauwe 99’, een fantastische dagfond duif met schitterende prestaties. Hopelijk gaan deze duiven naam maken op de hokken in Giessenburg.

In november 2017 kwam mijn schoonvader en duivenmentor Bert Vlot te overlijden. De voorgaande jaren was zijn interresse en betrokkenheid bij de duivensport door omstandigheden flink afgenomen. Toch hadden we me enige regelmaat nog een praatje over de duiven. Ik ben Bert ontzettend dankbaar voor de tijd dat we samen duiven hebben gehad en ik ga er de komende jaren alles aan proberen te doen om prestaties neer te zetten waar hij trots op zou zijn geweest.

Dat was in vogelvlucht een overzicht van mijn historie met postduiven ik wens u verder nog veel plezier op de rest van mijn website,
Jos Meerkerk