Kweekduiven

Het kweekbestand bestaat op dit moment hoofdzakelijk uit duiven van Nico van Noordenne (Hardinxveld-Giessendam). Nico heeft weinig introductie nodig, deze man rijgt al jaren grandioze prestaties aan één met afgelopen jaar weer 5 teletekst vermeldingen.
De afgelopen jaren is er een intensief contact ontstaan met Nico en zo ontstond de mogelijkheid om diverse duiven te leen te krijgen voor de kweek. Het kweekhok wordt gecomplementeerd met duiven van P. Timmer & Zn. (Hardinxveld-Giessendam) en Theo Pander (Joure).

Pieter Timmer is al sinds de overstap naar mijn huidige vereniging, P.V. Stormvogels, een goede duivenvriend en sparringpartner op het gebied van de duiven. Jaarlijks komen er eieren, jongen en/of kwekers over van dat fantastische hok. Van P. Timmer & Zn. zitten er hoofdzakelijk duiven uit de lijn van ‘De 009’ en ‘Ploontje’, 2 super duivinnen van hun hok.

Via Pieter kwam ik enkele jaren geleden in contact met Theo Pander. Sindsdien zijn er jaarlijks duiven gekomen vanuit Joure en zo zit er o.a. de nestligger van de ‘Lesley’ en geweldenaar op het hok van Theo Pander.