1. Waarom verliest de ene liefhebber geen jongen en de ander wel?

• Jos Meerkerk schreef:

Ja dat is een goede vraag. Ik heb geen idee, hier in de regio ligt het verlies percentage gemiddeld zo rond de 50% maar er zijn er die veel minder verspeeld zijn. Waarom? Dat zou ik ook graag eens willen weten.

2. Oozaak verlies; 1e overbevolking, 2e te veel kuren, verder onnatuurlijke verzorging en te weinig opleren.
    Ik verduister niet, een voor een los op lapvluchten en de duiven worden niet gekuurd. Prijzen zijn er alleen op de eerste vlucht. Geen verliezen.

• Jos Meerkerk schreef:

Gerard, ik ben het niet helemaal met je eens. Van overbevolking is geen sprake in mijn geval, kuren doe ik alleen indien nodig en opleren is hier zeker dit jaar intensief gedaan. Het enige is dat mijn jongen wel verduisterd zijn. Je conclusie is wel erg kort door de bocht zonder de omstandigheden op de andere hokken te weten.
      De duiven hier in de regio hebben een flinke dreun gehad door een bijzondere onverstandige lossing op de eerste georganiseerde africhting. Ik weet niet of dat een oorzaak is maar het heeft zeker bijgedragen aan de verliezen.